Medici de familie

Pentru a beneficia de drepturile pe care le aveti in calitate de asigurat, primul pas obligatoriu este sa va inscrieti pe lista de pacienti a unui medic de familie.

Alegeti optiunea „Lista medicilor de familie“ sau „Lista cabinetelor de medicina de familie“ si veti avea acces la lista medicilor de familie aflati in contract cu CJAS Timis, continand nume, prenume, adresa, telefon.

Pentru inscriere, medicul de familie ales va va solicita dovada calitatii de asigurat, adica o adeverinta eliberata de CJAS Timis.

Medicul de familie va poate acorda asistenta medicala conform curiculei de pregatire si respectand prevederile Legii Nr.95/2006 privind Reforma in sistemul sanitar, Contractului cadru privind acordarea asistentei medicale in sistemul asigrarilor sociale de sanatate si normelor metodologice de aplicare a acestuia. Daca considera necesar, pentru extinderea investigatiilor si pentru consultatii de specialitate va poate elibera bilet de trimitere.

Daca doriti sa va schimbati medicul de familie, conform Contractului cadru privind acordarea asistentei medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, puteti sa solicitati acest lucru, dupa expirarea a cel putin 6 luni de la inscriere si aveti de parcurs urmatorii pasi:

  • Solicitati noului medic de familie sa va incrie pe lista, specificand numele fostului medic de familie, numele cabinetului si adresa acestuia.
  • Transferul fisei se va face de catre medici, astfel: noul medic de familie va comunica fostului medic de familie ca v-a inscris; vechiul medic are obligatia ca, in termen de 15 zile lucratoare sa transmita prin posta fisa Dvs., pastrand o copie a acesteia timp de un an.